GroenGras is een evenementen en coachings bureau dat zijn specialiteit vindt in de organisatie van evenementen en bijeenkomsten met actieve participatie van (buurt)jongeren.  Deze evenementen zijn georganiseerd in de Stadsdelen De Baarsjes, Geuzenveld-Slotermeer, Slotervaart, Oud-Zuid en Westerpark.

Amsterdam rijk aan jongeren en jong volwassenen die zich veelal met het volwassen worden geen raad weten is een poel waar GroenGras en de voormalige Stichting Beheer Mercatorplein al circa 10 jaar vrijwilligers voor evenementen uit put.


Bijvoorbeeld:
De jongeren hebben taken zoals, brainstormen, catering, toezichthouder, VIP begeleiding, op en afbouw werkzaamheden, begeleiding van een klimwand of springkussen, verkeersregelaars, netwerken, schoonmaken van het evenemententerrein, fotograferen, filmen, geluid, editing, monteren, presenteren, interviewen, evalueren van het evenement. Tijdens een evenement worden de jongeren ook aangespoord om actief te participeren aan de activiteiten. Bijvoorbeeld door ook te rappen of mee te springen op een springkussen, een ritje in de botsauto’s, meezingen met Peter Beense, scherpe vragen aan Wouter Bos stellen of de volgende artiest op een podium aankondigen.
Amsterdam herbergt meer dan honderd verschillende nationaliteiten de meeste daarvan hebben met ons samen gewerkt aan de circa 275 evenementen die wij (mede)georganiseerd hebben.
We zijn thuis bij de jongeren, onze eerste Baarsjes crew in 1999 bestond o.a. uit Mohammed één en Bilal. Mohammed werd in de loop der jaren gevolgd door zijn broertjes Jouad en daarna Issam. Bilal door zusjes Lemya, Ghariba en Noufissaa.
Wij geven de jongeren verantwoording en proberen ze te overtuigen dat ze allemaal een specifiek talent hebben en stimuleren het geloof daarin.
Verkeersregelaars bijvoorbeeld tijdens braderieën.
Bij de vertoning op groot scherm van de EK kwartfinale Turkije-Duitseland fungeerde twintig jongeren als stewards op het afgezette Surinameplein.
Ondersteunen van sportevenementen.
Toezicht houden tijdens de kermis
Het begeleiden van de jaarlijkse stille tocht tijdens de Doden Herdenking.