Publiciteit
SLUIT DEZE PAGINA
Confucius Leeft!
Geuzenveld-Slotermeer – De metamorfose van het Confuciusplein, die overigens nog wel een paar jaar duurt, werd vorige week woensdag gevierd. Op de foto juichende jeugd, want de vernieuwde voetbalkooi is geopend, nu met mooi geasfalteerd en (door buurtkinderen) geïllustreerde ondergrond.
Shirley Brandeis
Wethouder Paulus de Wilt kwam die middag tijdens het feest Confucius Leeft de voetbalkooi officieel (met een knip in een lint) openen samen met Ymere- en Far Westdirecteuren Jacques Thielen en Jan Voskamp en Foam-directeur Marloes Krijnen. Fotografiemuseum Foam opende deze dag ook haar dependance aan het plein. West Side Stories is de naam van het fotografieproject dat medewerkers van Foam hier met bewoners doen. De eerste resultaten van de fotografieworkshops zijn al zichtbaar. Onder andere op nieuwbouw aan het plein zijn grote (pasfotohokjes)foto's van buurtbewoners te zien. Tijdens de feestelijke middag tekenden bewoners grif in voor nieuwe workshops en gingen velen ook zelf op de foto met een – vaak voor hen onbekende – buurtgenoot.
Naast dit alles kon er deze dag paard worden gereden met paarden van de Paardenopvang Amsterdam, limonade uit de koe worden gemolken, filmpjes worden gemaakt waarmee de medewerkers van De Bakkerij een verhaal maken, kon men stemmen voor de openluchtfilms 'Bios in de Buurt' die in augustus zullen worden vertoond, nog een keer stemmen maar dan voor de allermooiste speeltuin, eten bereiden tijdens de kookworkshops van Confucius Culinair én het eindresultaat zelf ook lekker opeten. En uiteraard voetballen. In de vernieuwde voetbalkooi in de vernieuwde Confuciuspleinbuurt.
Nog een feestje
Ook zin in een feestje? Kom dan zaterdag 29 mei vanaf elf uur naar de Beauty and Fashion Fair (met onder andere een modeshow, fashionkraampjes, stoelmassage, brassband, clown en goochelaar) op het Lambertus Zijlplein en – er pal naast – vanaf twaalf uur naar de rommelmarkt aan het Kruisherenpad, waar bewoners hun eigen waar verkopen. Ook is daar een open podium, straattheater, Caribische muziek van the Swinging Cocktails, pony rijden en kunnen ouderen informatie krijgen over valpreventie. Ook deze middag kan men stemmen voor Bios in de Buurt. De keus is uit Slumdog Millionaire, Freedom writers, Take the lead of Towellhead (voor 12 augustus op het Lambertus Zijlplein) en Finding Nemo, Madagascar 2, Ice Age dawn of the dinosaurs of  UP  (voor 20 augustus op het Abraham Kuyperplein).
Zie www.buurt5.nl voor informatie over de veranderingen op en rondom het Confuciusplein.